0887 68 65 65 | info@okollakepark.bg

| |

Главният архитект на голф игрището в OKOL Lake Park Робин Хайсман посети лично вече стартиралия проект

Определящ го като “място с дизайн, който зачита заобикалящата го среда”, той даде извънредно интервю, в което разказа за своето виждане относно бъдещето съоръжение.

Работите по проекта вече доста време. Какво е усещането да сте тук след дългоочакваната първа копка?
Смесица от облекчение и вълнение. Удовлетворен съм, че работата, която свършихме до момента вече се реализира на терен и съм развълнуван от творческия процес, който предстои. Визуализирам проекта в ума си и нямам търпение осъществяването му да го направи реалност за всички.

Продажбите на жилища вървят много успешно след пускането им на пазара. Какво могат са очакват бъдещите жители и голфъри от игрището, проектирано от European Golf Design?
Могат да очакват игрище, сливащо се с естествения терен. Всъщност релефът е толкова подходящ за голф игрище, че моделирането му е минимално. Смятаме, че няма да е трудно да го харесаш, защото няма да дразни сетивата ти. При проектирането не сме си поставяли за цел дизайнът да бъде прекалено предизвикателен. Съвсем закономерно, повечето от жителите на ОКОЛ няма да играят голф. За тях тази огромна зелена площ ще бъде естествена част жизнено им пространство на планинското плато. Надяваме се, на фона на невероятните панорами, вечерните разходки из игрището да бъдат любима част от живота на ОКОЛ.

ОКОЛ си партнира с редица международни компании, сред които са European Golf Design, IMG и Accor Hotels. С какво смятате, че те ще допринесат за успеха на проекта?
С комбинацията от опита на трите компании да доставят изключително качество и прилагат най-добрите практики в развитието на този толкова значим за България и цяла Източна Европа проект. Когато всеки един от елементите е на топ ниво, това позволява те непрекъснато да се подобряват и да развиват проекта – получава се синергичен ефект.

Шампионатното игрище на ОКОЛ има възможност да бъде домакин на международни турнири. Според Вас кои са най – впечатляващите му характеристики?
Без съмнение – самата природа и великолепните гледки! Ще дадем най – доброто от себе си, за да може дизайнът на игрището да ги допълва и то да бъде разнообразно и увлекателно. Уникален елемент, който не може да остане незабелязан са множеството гранитни скали. Много малко са игрищата, които имат подобни експонирани скални образувания и ние ще направим всичко възможно да доближим голфърите до тях максимално. Трудно е да определим коя е „най-добрата“ дупка преди да сме ги построили, но мисля, че 12-та определено ще бъде предизвикателство. Направихме нейния дизайн първи, напълно естествена е и мисля, че ще бъде истинско съкровище.