OKOL LAKE PARK

ГОЛФ ИГРИЩЕ & АКАДЕМИЯ

Разположено на 1 000 метра надморска височина, върху площ от 650 дка, голф игрището на OKOL Lake Park ще представлява уникално по рода си спортно съоръжение, което ще се отличава с изключителни гледки към яз. Искър, Рила и ски пистите на Боровец.

Със своята дължина от 7 000 ярда, пар 72, и прилежащ Club House, голф игрището на OKOL Lake Park има амбицията да се превърне в средище както на професионални играчи, така и на любители.

Всеки желаещ да подобри играта си или да се докосне за първи път до магията на голфа, ще може да се възползва от груповите занимания и индивидуалните уроци в Голф академията на OKOL Lake Park.

Игрището ще бъде първото устойчиво голф игрище в България и ще бъде сертифицирано от Golf Environmental Organiation (GEO). При проектирането на игрището професионалистите от European Golf Design (EGD), с главен проектант Robin Hiseman, са взели под внимание максималното запазване на съществуващата природна среда, скалните формации и естествените хабитати.

Игрището и академията ще бъдат управлявани от International Management Group (IMG).

Площ

650 дка

Дължина

7 000 ярда

Пар

72

Клуб Хаус

Голф Академия

Богат Събитиен Календар

ОПЕРАТОР

IMG

International Management Group (IMG) – световен лидер в света на спорта, развлекателната индустрия и медиите, част от ENDEAVOR, оператор на голф игрището, Клуб Хауса и Голф Академията, в рамките на Okol Lake Park.

IMG е глобална компания с над 3 500 служители в повече от 30 страни. Чрез многобройните си компании и подразделения IMG покрива широк и разнообразен спектър от дейности.
IMG е най-големият независим продуцент и дистрибутор на спортни програми, притежава и управлява над 800 от най-търсените спортни и модни събития.
За последните 50 години сред клиентите на IMG са над 1 000 от най-елитните спортисти, треньори, спортни мениджъри, престижни спортни организации, топ модели и водещи дизайнери, фотографи, арт директори и стилисти, което прави IMG световен лидер в представителството в спорта, развлеченията, модата и медийте.
IMG провежда водещи научни изследвания в сферата на спорта съвместно с IMG Academy – водеща институция в подготовката на атлети и студенти, базирана във Флорида, САЩ.

Понастоящем IMG управлява и консултира повече от 20 голф клуба по света, включително печелилите награди Jinji Lake Golf Club в Китай, Sheshan Golf Club в Шанхай, La Bagnaia Golf Resort в Италия, Bana Hills Golf Club във Виетнам, Aux Cerfs GC в Мавриций и Dreamland Golf Club в Азербайджан.

IMG Prestige е глобална мрежа от над 200 от най-елитните голф игрища в 34 страни с повече от 60 000 членове.

Голф Игрище

Клуб Хаус

Клуб Хаусът към голф игрището ще бъде част от петзвездния Pullman Okol Golf Resort & Spa. Благодарение на характерния си изискан стил и идентичност, клубът ще се превърне в желана дестинация сама по себе си. Той ще бъде място, на което голф играчите, жителите и гостите на OKOL Lake Park ще имат възможност да се срещат, да общуват, да прекарват свободното си време и да се забавляват.

Голф Академия

Голф академията на OKOL Lake Park ще бъде предназначена както за напреднали, така и за начинаещи любители на голфа. Мисията на академията е да се превърне в институция от национално значение за развитието и популяризирането на голфа, като масов спорт, сред местната общност и страната.

Инструкторите и преподавателите в академията ще бъдат сертифицирани PGA Qualified Professionals, които ще преподават по иновативни програми, подходящи за всички нива и възрасти – от индивидуални уроци до групови занимания.

Академията ще разполага с открити и закрити зони, последно поколение IMG Performance Studios, както и тренировъчно пар 3 игрище и putting зона.