ЖИВОТЪТ ТУК

Място, което няма нужда да напускаш, защото в него можеш да живееш, да работиш и да си почиваш… Това е основният замисъл на OKOL Lake Park – да бъде ново самостоятелно селище, което е пълноценно като функционална организация. В комплекса са предвидени всички удобства на съвременния живот, както и множество възможности за почивка в близост до природата.

OKOL Lake Park e пространство за активен живот, което дава различен прочит на съвременното градско ежедневие. В него човек ще има свободата да изгради дом в близост до природата, без да се лишава от удобствата на съвременния свят.

В основата на живота в OKOL Lake Park е свободата да избираш. Независимо дали искаш да прекарваш свободното си време сред природата, да се съсредоточиш върху работата си или просто да обърнеш внимание на себе си и семейството си, OKOL Lake Park е мястото.

Голф

Плуване / басейн

СПА и релакс

Колоездене – шосейно

Mountain Bike

Hiking

Езда

Ветроходство

Ски

Сноуборд

Разходка

Фитнес

Тенис

Футбол

Скуош

Скално катерене

Приключенски голф

Въжен парк

Zip park

Риболов

Водни ски

Wake board

Къмпинг

Кану-каяк

ОТНОШЕНИЕ КЪМ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

СПОРТНО-ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЦЕНТЪР

Здравословният и активен начин на живот са водеща идея при проектирането на OKOL Lake Park. Основен елемент в спортната концепция на проекта е спортно-приключенският център. Той ще бъде спортният хъб на комплекса и ще осигурява разнообразни възможности и множество приключенски активности.

Центърът ще бъде многофункционално съоръжение със зони на закрито и открито, предлагащи фитнес и различни групови занимания, водна зона с плувни басейни, детска зона, спортни зали и спортни игрища.

В допълнение, спортно-приключенският център ще предлага множество активности извън територията на OKOL Lake Park посредством специализирани инструктори и предоставяне на спортна екипировка.

Колоезденето във всичките му разновидности ще бъде водещият акцент на Спортно-приключенския център, превръщайки го в един истински Home of Cycling. Центърът ще предлага велоекипировка и разнообразни преходи с водач по разработени веломаршрути (шосейни, маунтинбайк и дaунхил) с различна трудност. Предвидена е велоработилница, веломагазин и велокафе, които да бъдат центърът на социалния живот на общността.

ЗА ДЕЦАТА

СВОБОДА И СОБСТВЕН ДНЕВЕН РЕД

OKOL Lake Park е проектиран с особена грижа за децата и тяхното пълноценно детство. В допълнение към множеството възможности за игра на открито и свободно време сред природата, децата на OKOL Lake Park ще имат възможност и да посещават училище в рамките на комплекса.

Образование

Още в първоначална фаза в OKOL Lake Park ще бъде открита детска градина, а за учениците ще бъде осигурен транспорт до Американо-английската академия или до други училища в София и Самоков.

С нарастване на броя на жителите на комплекса, ще бъде открито основно училище OKOL Park School с капацитет от 340 ученици. Училището ще предложи билингвална програма на обучение (на български и английски език) с обхват от предучилищна група до VII клас.

Учебният корпус ще бъде разположен в паркова среда, съчетан с просторни вътрешни и външни пространства и оборудван с най-съвременни технологии. Обучението ще бъде обогатено със забавни дейности и учениците ще могат да се възползват от всички възможности на OKOL Lake Park – природна среда, ферма, приключенски център, голф, язовир Искър, Боровец.

Игра на открито

OKOL Lake Park има амбицията да предложи една цялостна хармонична среда – функционално проектирана, достъпна, удобна, безопасна и естетична. Основен компонент на средата е богатото озеленяване и парковия характер на свободните пространства.

Велосипедните и пешеходните алеи по всички улици на OKOL Lake Park са комбинация от активни и пасивни зони – атрактивни зони за игра, разнообразни места за сядане с паркова мебел и публично изкуство (скулптури и инсталации), пикник зони, детски площадки и зони за разхождане на домашни любимци.

Ферма

Във фермата на OKOL Lake Park децата ще могат да научат как да се грижат за животните, как се отглеждат плодове и зеленчуци и колко красиви и благородни животни са конете.

Във фермата ще се отглеждат овце, крави, коне и домашни птици. Освен, че ще функционира по модела на демонстрационните ферми, OKOL Park Farm ще произвежда продукция, която ще се продава в магазина на място и на фермерския пазар в търговския център на комплекса.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВНИ УСЛУГИ

С грижа за здравето и медицинското обслужване на жителите на OKOL Lake Park, в комплекса ще бъде изграден медицински център със семейни лекари, спешен кабинет и кабинет по телемедицина.

Медицинският център ще бъде оборудван със специализиран транспорт и ще осигурява адекватна спешна помощ и бърза връзка със здравната инфраструктура на София.

Кабинетът по телемедицина ще бъде свързан със специалистите от водещи медицински заведения, които ще предлагат приоритетно медицинско обслужване за жителите на OKOL Lake Park.

ЗА ВСИЧКИ

УДОБСТВА

Property Management

Пропърти дружеството на OKOL Lake Park ще предоставя възможност да се откъснеш от обичайно повтарящите се задължения по поддръжката на дома чрез предоставяне на пълен набор от пропърти мениджмънт и фасилити мениджмънт услуги. На разположение 24/7, екипите на пропърти дружеството ще се грижат както за базовата поддръжка, решавайки проблемите с отпадъците, чистотата, озеленяването, ремонтите и тяхното администриране, така и за всички допълнителни нужди, под формата на индивидуализирани а la cartе услуги:

Консиерж

Почистване на къщи

Почистване и поддръжка на дворно място

Поддръжка, аварийни и текущи ремонти

Обслужване на камина|барбекю

Доставка покупки „от врата до врата“

Куриерски услуги

Детегледачка

Грижа за домашните любимци

Обслужване на автомобил

Транспортни услуги

Вале, паркинг

Администриране, заплащане на такси, застраховки, битови сметки и др.

Имотите в OKOL Lake Park ще се ползват от различни пропърти мениджмънт пакети, цената на които ще варира в диапазон 0.70-1.20 евро/кв.м.

Сигурност и охрана

Максимата „Моят дом е моя крепост“ няма да важи в OKOL Lake Park. Поставили сме си за цел да създадем пространства без прегради – и в пряк, и в преносен смисъл – да провокираме хората към откритост, към общуване, към споделяне.
Затова в OKOL Lake Park няма да има високи зидове, но средата ще бъде спокойна и сигурна – чрез ненатрапчиво видеонаблюдение, СОТ и охранителни патрули, които да реагират в рамките на минути.
Сигурността в OKOL Lake Park ще се осигурява като част от пропърти услугите от водеща специализирана охранителна компания.

Иновативна работна среда

Модерната работна среда, която иновативните офис пространства на OKOL Lake Park ще предлагат допълват цялостната концепция за пълноценна функционална организация на селището. Действащи като сервизиран офис – напълно обзаведени и оборудвани, работните пространства ще бъдат на разположение както на жителите на OKOL Lake Park, така и на иновативни компании, търсещи вдъхновение сред природата за своите служители.

Кулинария

Фермерският пазар на OKOL Lake Park ще бъде място, изпълнено с пресни местни продукти в малки специализирани магазинчета, в които е приятно не само да пазаруваш, но и да поседнеш. Предвидени са:

Boucherie – месарница с прясно месо, месни продукти и грил

Fromagerie – магазин за сирена, вино и сладка

Fruiterie – магазин за плодове и зеленчуци

Boulangerie – пекарна с хляб и сладкарски изделия

Специално за жителите на OKOL Lake Park ще се организират доставки на хранителни и нехранителни стоки чрез собствено онлайн приложение.

Кулинарните желания на жителите и гостите на OKOL Lake Park ще бъдат посрещнати в различните ресторанти и заведения за хранене на територията на селището:

Fine Dining в Клуб Хауса на голф игрището и в ресторантите на Хотела Pullman

Българска, италианска и средиземноморска кухня в ресторантите в Центъра

Обедно меню в офисната зона

Храна за вкъщи, пресни сандвичи, фрешове и напитки от фермерския пазар

Търговски услуги

В допълнение към основните удобства, OKOL Lake Park ще предлага и богат набор от услуги:

Банков офис с банкомат

Аптека и дрогерия

Перално и химическо чистене

Автомивка

Фризьорски и козметичен салон

В комплекса са предвидени и свободни търговски площи за отдаване под наем.