Локация

Невероятният простор, чистият въздух и завладяващите панорами са най-отличителните черти на локацията на OKOL Lake Park.

Комплексът е разположен в района на яз. Искър, в източните дялове на Плана планина, на 1000 м надморска височина. Ситуиран върху обширно плато, OKOL Lake Park предлага живописни гледки към язовира и към планините Рила, Плана и Витоша.

Микроклиматът на района се отличава с прохладно лято, мека зима, голям брой слънчеви дни и слаби ветрове. Локацията на проекта е подбрана стратегически, като са взети предвид изключителните природни дадености на района и удобният целогодишен достъп от столицата и курорта Боровец.

OKOL Lake Park се намира в землището на с. Горни Окол, на около 30 км от София и 25 км от Боровец.

СОФИЯ

35км | 40мин

САМОКОВ

15км | 10мин

БОРОВЕЦ

25км | 20мин

ДУПНИЦА

50км | 45мин

ПЛОВДИВ

160км | 2ч

Природа

Растителният свят е представен от бук, бял бор, смърч, черен бор, дъб, глог, дива круша, смрика, къпина и шипка. Характерни са огромните открити пространства, заети с тревиста и храстова растителност.

Животинският свят е представен от средноевропейски видове. Срещат се сърни, глигани, елени, вълци. От птиците се срещат кълвач, осояд, щъркел, орел змияр, сокол скитник и др.

Територията на проекта не обхваща защитени територии и защитени зони.