0887 68 65 65 | info@okollakepark.bg

| |

Партньорството ни с Рейнарс Aлуминиум и взаимното ни разбиране за иновативните и устойчиви архитектурни системи

Грубите строежи на хотела и на първите къщи по индивидуален проект са към своето приключване и наближава моментът, в който ще започнем да монтираме първите фасади и дограми.

Време е да споделим повече за партньорството ни с белгийската компания Рейнарс Алуминиум, чрез дъщерното им дружество в България и взаимното ни разбиране за иновативните и устойчиви архитектурни системи.

Строителният стандарт в ОКОЛ залага на много висок ексклузивен клас алуминиеви термоизолирани профилни системи на Рейнарс от ново поколение, с троен стъклопакет от високоселективни стъкла и две камери с газ аргон. При избора на системи заедно отчетохме локацията на проекта, топлотехническите характеристики на сградите и специално направения фасаден инженеринг, както и основните принципи при проектирането в ОКОЛ – да няма разлика в нивата „вън/вътре“, прозорците да покриват цялата светла височина на помещенията (3,05 м), витрините да са максимално големи и отваряеми.

Изборът на алуминиеви профили е обусловен и от десетте основни предимства на алуминия като материал. Той запазва характеристиките си изключително дълго време, лесен е за поддръжка, има високи акустични и топло-изолационни качества, рециклира се на 100 %, негорим и ултра лек е, с минимално линейно разширение/свиване  от само 0,7мм на 1 метър при нагряване/изстудяване, може да бъде боядисан в повече от 400 цвята по RAL или в различни финишни покрития (шагрен, елоксация, дървесна имитация и т.н.), профилите се разкрояват и сглобяват от компютърно управлявани машини. И не на последно място – алуминия позволява изпълнението на широкоформатни остъклявания към невероятните панорами към езерото.

Рейнарс Aлуминиум България е дъщерна фирма на Reynaers Aluminium NV – водещ европейски разработчик и доставчик на голямо разнообразие от решения за врати и прозорци, окачени фасади, плъзгане, отваряемости тип хармоника, слънцезащитни системи, зимни градини, стъклени покриви, атриуми, системи с възможност за вграждане на щори и вентилационни съоръжения и т.н.

Създадена през 1965г и установена в гр. Дюфел, Белгия, Рейнарс Алуминиум развива дейност в над 80 страни по света, в 40 от които чрез собствени офиси.

Анатоли Павлов, управител на Рейнарс Aлуминиум България, сподели впечатленията си от ОКОЛ:  За нас е огромна гордост, че бяхме избрани да допринесем за уникалността му със специфичните разработки на проектантския отдел на Рейнарс в централата ни в Белгия. На първо място, ще се използва системата от най-ново поколение MasterLine 8 – без аналог на пазара като възможности за размери и носимоспособност на тежки стъклопакети. Също така, още на проектно ниво, колегите в Белгия разработиха специални BIM модели за улеснение при проектирането с Revit. Например, моделите на стъклените ъгли във всичките им основни типологии – фиксиран, с балконска врата, с плъзгаща се витрина и т.н.

Освен това, за технологично улеснение, специално за ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК, бяха разработени някои специфични размери профили. Проектът е единствен по рода си за нашата страна, изключителен, визионерски, с поглед в бъдещето. Без преувеличение, с една дума, този проект е истински шедьовър!