За Проекта

OKOL Lake Park ще бъде ново и модерно населено място, което ще функционира като съвременна алтернатива на градската среда. Комплексът ще предлага всички битови удобства и множество възможности за активен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата.

OKOL Lake Park ще бъде качествена среда на обитаване, в която всички елементи са в синергия помежду си и в хармония със заобикалящата ги природа. Проектът е вдъхновен от идеята за съчетаване на удобствата на съвременния живот с близостта до природата и живота в бавно темпо. Спокойствието, чистият въздух и чувството за простор ще бъдат част от ежедневието на всички гости и жители на комплекса.

Общата инвестиция в OKOL Lake Park се оценява на около 300 млн. евро. Изграждането на комплекса ще се разгърне в няколко фази, като цялостното му развитие ще обхване период от 20 години. Проектът се изгражда с грижа за опазването на околната среда и съгласно принципите на устойчиво развитие.

Обща площ

3000 дка

Обща площ на проекта

Голф игрище

650 дка

Управлявано от IMG

Хотел Pullman *****

149 ключа

Управляван от Accor

Зелени площи

230 дка

Линеен парк, Лесо парк, Брандиран парк

Ферма

20 дка

Животновъдно стопанство, зеленчукова градина, конна база

Инфраструктура

23 км

Изцяло новоизградена, вкл. Пътища, електрозахранване, водоснабдяване и канализация

Спортна база

50 дка

Спортно-приключенски център, Приключенски парк

Образователен комплекс

15 дка

Детска градина и училище

Обществена и търговска зона

30 дка

Офисни зони, фермерски пазар, ресторанти, медицински център, услуги

ИНФОРМАЦИЯ ЗА

МАСТЪР ПЛАН

Мастър планът на OKOL Lake Park е разработен през 2014 г. от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages и голф архитектите на European Golf Design.

Мастър планът на OKOL Lake Park е разработен комплексно с цел осигуряването на синергичен ефект между отделните проектови елементи и оптимално позициониране на голф игрището, публичните и жилищните зони. Местоположението на жилищните зони е съобразено с изискванията за удобство, достъпност, ослънченост и максимална експозиция към живописните панорами.

Различните зони с техните функции са дефинирани съобразно съществуващите природни дадености и желанието на инвеститора да създаде предпоставки за развитие на целия регион чрез обособяване на „отворена“ общност, която да взаимодейства с околната среда и местните общности.

Egis Group е международно признат строително-инженерингов холдинг, който в своята област се нарежда сред първите 10 в Европа и сред първите 20 в световен мащаб.

Концептуалната градоустройствена визия на OKOL Lake Park е разработена от международно архитектурно бюро Selin Maner Architects, с водещ проектант арх. Селин Манер.

Подробният устройствен план на OKOL Lake Park, влязъл в сила на 30.08.2017 г., е изработен от колектив на „Маркан Проект“ ООД и предвижда жилищните зони да са с малка височина, плътност и коефициент на интензивност на застрояването.

Финалната градоустройствена визия и дизайн са дело на екипа на Голф Окол ЕООД с водещ архитект арх. Петко Маринов. Концептуалният подход предлага единна архитектурна визия и организация на всички елементи от OKOL Lake Park с цел постигане на максимална синергия, комфорт на обитаване и хармония между отделните обекти на средата.

НАШИТЕ

Партньори

logo-07-о

Egis Group е водеща френска компания за урбанистично планиране, транспортни системи и инфраструктура, архитектура и ландшафтно планиране, промишлено и инфраструктурно строителство в сектори води, околна среда и енергетика. Компанията е и автор на Mастър планa, създаден съвместно с Atelier Villes & Paysages.

Egis е единственият френски строително-инженерингов холдинг, който се нарежда сред първите 10 Европейски холдинга в своята област и сред първите 20 в световен мащаб.

logo-03-o

European Golf Design (EGD) е водещо голф проектантско бюро, създадено през 1992 г. като Joint Venture между European Tour и IMG, автор на проекта за голф игрището на Okol Lake Park.

European Golf Design има реализирани проекти както в Европа, така и в Африка, Близкия изток и Азия. Три от игрищата, проектирани от EGD са печелили наградата Best New Course in Europe, пет са класирани две в Топ 100 на Европа, две – в Топ 100 на Света. Celtic Manor Resort в Уелс, проектирано от EGD, е домакин на Ryder Cup през 2010г.

img_new

International Management Group (IMG) – световен лидер в света на спорта, развлекателната индустрия и медиите, част от ENDEAVOR, оператор на голф игрището, Клуб Хауса и Голф Академията, в рамките на Okol Lake Park. IMG представлява и менажира кариерите на над 1000 от най-големите спортни фигури и модни икони, ежегодно организира стотици събития и развлекателни мероприятия, и е водещ независим продуцент и дистрибутор на спортни и развлекателни предавания. IMG е специализирана в спортната подготовка на атлети и студенти, развитие на шампионати, лицензиране и управление на спортни марки и спортни организации.

logo-05-o

Accor – най-големият хотелски оператор в Европа и водеща световна група, оператор на петзвездния Pullman Хотел и Pullman Living брандирани жилища. Accor управлява повече от 4 900 хотела от 39 бранда в 110 страни, в които работят 280 000 човека. Групата има повече от 50 години опит, изключително портфолио от брандове – от икономични до луксозни, и една от най-атрактивните програми за лоялност в световен мащаб. Опазването на околната среда и социалната отговорност са изключително приоритетни за Accor. Свидетелство за това са техните програми Planet 21, Acting Here и Accor Solidarity Endowment Fund.

Group 3286

Американо-английската академия (AEA) е частно интернационално училище с дневна форма на обучение, предлагащо програма спрямо американските образователни стандарти Common Core. AEA предлага като възможност и Билингвална програма, която напълно отговаря на изискванията на българското Министерство на образованието. Училището е изцяло акредитирано от U.S. Middle States Association – Commission on Elementary and Secondary Schools (MSA-CESS). Американо-английската академия е част от Маркан Холдинг АД и подготвя ученици от 3-годишна възраст до 12 клас.

Group 3287

Novotel София е 4-звезден международен бизнес хотел с модерен дизайн, разположен на бул. „Цариградско шосе“ само на 5 км от Летище София.
Впечатлява със 178 стаи със съвременен дизайн, оборудвани с най-новите технологии и 6 конферентни зали с най-модерно оборудване с възможност за организиране на събития за до 300 гости.
Novotel София е част от Маркан Холдинг АД и се управлява от водещата хотелиерска група Accor като един от топ брандовете им в Централна и Източна Европа.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА

Инвеститор

Инвеститор в проекта OKOL Lake Park е „Маркан Холдинг“ АД. Дружеството е учредено през 2014 г., като понастоящем управлява инвестиционен портфейл от активи в България и има участия в над 15 предприятия от различни сектори на икономиката.
Съвместно с другите дъщерни дружества от групата, холдингът покрива пълния набор от дейности в областта на строителството – предпроектово проучване и развитие, проектиране, изграждане и поддръжка на електро, ВиК и ОВиК инсталации, интериорен дизайн.

Основен двигател на групата е „Маркан“ ЕООД. Тя е основана през 1993 г. и е една от най-успешните строителни компании в България, с внушително портфолио от реализирани проекти и безупречна репутация.
Следвайки визията си за разработване на проекти на световно ниво, „Маркан Холдинг“ работи по проекта OKOL Lake Park в партньорство с водещи международни компании и специалисти.

ПРОЕКТ

ГРАФИК