ЖИЛИЩНА ГРУПА ЮГ

Редови Къщи

Редовите къщи са разположени в южната част на голф игрището с гледка към дупка 14. Представляват двуетажни семейни къщи с оптимизирани функционални разпределения. Всяка къща има преден двор с цветя и заден двор, който прелива в рафа на голф игрището.

Великолепната екстериорна среда е съчетана с модерен минималистичен интериорен дизайн, предлагащи нови стандарти в дълготрайната експлоатация и поддръжката. За всяка редова къща са предвидени по две паркоместа.

РЕДОВИ КЪЩИ
4 разновидности – с две, три и четири спални и с площ между 125 и 210 кв.м

ИНФОРМАЦИЯ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е нов мащабен комплекс от типа ‘Golf & Residential Community’ и ще включва голф игрище, хотел 5*, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът е разположен в района на язовир Искър, само на 30 км от София. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини. На втора фаза от развитието на проекта ще бъдат изградени още училище, магазини, офисна зона и допълнителни пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания „Маркан“ ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в този бранш.

Проектът OKOL Lake Park се развива от 10 години, като към момента вложените средства са в размер на 6 млн. лева. С този проект инвеститорът насочва вниманието ни към разбирането за лично време, качеството на живот, близостта до природата и усещането за дом като на ваканция.

КОГА ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителните работи по изграждането на OKOL Lake Park започват през пролетта на 2020 г. Мащабният проект е разделен на няколко фази, като първата от тях включва голф игрище с хлуб хаус и академия, хотел, линеен парк с тематични зони и лесопарк. При първа фаза ще започне и строителството на първите жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, брандирани жилища Pullman Living, студиа и лофтове.

През същата година ще започне и изграждането на цялостната инфраструктура, която ще обслужва сградите и съоръженията от Фаза 1 – улична мрежа, водо- и електроснабдяване, пречиствателна станция.

На втора фаза от развитието на проекта ще бъдат изградени училище, магазини, офисна зона и пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КАКВИ ИМОТИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ В OKOL LAKE PARK?

Жилищните зони в OKOL Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на комплекса и се предвижда да функционира целогодишно. Всички жилища в комплекса ще бъдат потопени в зеленина и ще са ориентирани към красивите панорами към голф игрището, язовир Искър, Рила или околните планини. Планирани са ваканционни и семейни имоти, като тяхното строителство ще започне още в първа фаза от развитието на проекта.

Ваканционните жилища са в три категории – студиа, лофтове на две нива и брандирани къщи, които ще функционират под управлението на хотела. Брандираните къщи са нов модерен тип ваканционни имоти с висока възвръщаемост на инвестицията. В OKOL Lake Park те ще бъдат в категория 5 * и ще са с международната марка Pullman.

Семейните жилища са планирани в няколко разновидности, така че да предложат функционални решения за хора с различни предпочитания и възможности. Предвидени са редови и самостоятелни къщи с различна площ и разпределение, съобразени с изискванията на модерното семейство. За хората с по-специфични предпочитания е предвидена и опцията за закупуване на парцел, с възможност за проектиране на къща по индивидуално задание.

В комплекса ще бъдат изградени още училище, магазини, офисна зона и допълнителни пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕН OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е разположен в района на язовир Искър, върху масив с обща площ около 3 000 дка в землището на Горни Окол, община Самоков. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, само на 30 км от София, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

OKOL Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода, от красотата на българската природа и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата.

КОИ КОМПАНИИ УЧАСТВАТ В ПРОЕКТА?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева.

Проектът се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор AccorHotels е избран да управлява новия 5-звезден хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design. Цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

КОГА ЩЕ ЗАВЪРШИ СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителството на сградите и съоръженията от първа фаза на проекта ще продължи за период от две години и съответно ще завърши през 2022 г. През същата година ще бъдат въведени в експлоатация голф игрището, петзвездния хотел, парковите зони и първите жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, брандирани жилища, студиа и лофтове.

През 2022 г. ще бъде откриването на международното голф игрище, проектирано от European Golf Design като висококачествено съоръжение с 18 дупки, дължина 7 000 ярда, пар 72. Разположено на 1 000 м надморска височина върху площ от 650 дка на платото, в сърцевината на комплекса, игрището ще се отличава с изключителни гледки към язовир Искър, Рила и ски пистите на Боровец. Голф игрището ще е от отворен тип, достъпно за всички възрастови групи и ще бъде организирано като обединяващо зелено пространство със социална и паркова функция.

Петзвездният хотел ще функционира под международния бранд Pullman и се бъде открит през същата година. Управлението на хотела ще бъде възложено на AccorHotels – световен лидер в хотелската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа. Към хотела ще има луксозен СПА-център и разширена конферентна програма. OKOL Pullman Hotel 5* ще предлага гъвкави и ефективни услуги 24/7, невероятно F&B преживяване, безотказни технологични решения, функционален дизайн и иновативен фитнес.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАТ ГОЛФ ИГРИЩЕТО И ХОТЕЛЪТ?

Голф игрището ще бъде ситуирано на платото в сърцевината на комплекса. Проектирано е от European Golf Design като висококачествено международно съоръжение с 18 дупки, дължина 7 000 ярда, пар 72. Разположено е върху площ от 650 дка, на 1 000 м надморска височина и се отличава с изключителни гледки към язовир Искър, Рила и ски пистите на Боровец. Игрището ще е притегателна точка за жителите и гостите на комплекса, като се предвижда да функционира целогодишно и да е достъпно не само за голфъри, но и за външни посетители. Ще бъде организирано като зелено пространство със социална и паркова функция.

Петзвездният хотел ще функционира под международния бранд Pullman и се бъде открит през същата година. Управлението на хотела е възложено на AccorHotels – световен лидер в хотелската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа. Към хотела ще има луксозен СПА-център и разширена конферентна програма. OKOL Pullman Hotel 5* ще предлага гъвкави и ефективни услуги 24/7, невероятно F&B преживяване, безотказни технологични решения, функционален дизайн и иновативен фитнес. В близост до хотела ще бъдат ситуирани и брандираните къщи Pullman Living.