ЖИЛИЩНА ГРУПА СЕВЕР

Самостоятелни къщи

Самостоятелните къщи са ексклузивни имоти от най-висок клас и са разположени в жилищна зона „Север“, в непосредствена близост до голф игрището, с гледка към дупка 5. Къщите са свободно стоящи с обособено собствено дворно място и са предназначени както за целогодишно обитаване, така и за сезонен ваканционен престой.

В жилищна зона „Север“ са разработени седем разновидности самостоятелни къщи, като всяка отделна къща е съобразена със спецификите на конкретния терен и ориентацията към заобикалящите панорами.

В парцелите в жилищна група Север могат да бъдат проектирани и къщи по индивидуален проект в синхрон с градоустройствената концепция на цялостния комплекс и съответните приети параметри.

Всички имоти се предлагат в пълна степен на завършеност в два варианта:

  • Вариант ‘Премиум Стандарт’ – завършени са „до ключ“, без подвижно обзавеждане
  • Вариант ‘Премиум Плюс’ – с включено подвижно обзавеждане

Разработените самостоятелни къщи се предлагат в пакетна цена, заедно с реално обособеното дворно място в парцела, в който са разположени. Те могат да бъдат обзаведени съобразно предварително разработените интериорни проекти или по индивидуално задание според специфичните изисквания на конкретния клиент.

При къщите по индивидуален проект стойността на къщата се определя според индивидуално задание на конкретния клиент.

Реално обособените дворни места в парцелите не се предлагат за самостоятелно закупуване и са обвързани с възлагане на проектиране и строителство.

ТИПОЛОГИЯ

Тип 1

РАЗРАБОТЕНА КЪЩА

М14

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М10, М12, М14, М16, М18

РЗП

143,34 м2

Етажност

1

Спални

2

ТИПОЛОГИЯ

Тип 2

РАЗРАБОТЕНА КЪЩА

М4

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М4, М6

РЗП

295,81 м2

Етажност

1

Спални

4

ТИПОЛОГИЯ

Тип 3

РАЗРАБОТЕНА КЪЩА

М2

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М2, М8, М20, М26

РЗП

267,82 м2

Етажност

1

Спални

3

ТИПОЛОГИЯ

Тип 4

РАЗРАБОТЕНА КЪЩА

М1

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М1, М21, М23

РЗП

390,72 м2

Етажност

2

Спални

3

ТИПОЛОГИЯ

Тип 5

РАЗРАБОТЕНА КЪЩА

М3

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М3, М15, М17, М25

РЗП

352,73 м2

Етажност

2

Спални

3

ТИПОЛОГИЯ

Тип 6

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М7, М13, М19

РЗП

505,68 м2

Етажност

2

Спални

3

ТИПОЛОГИЯ

Тип 7

Парцели, в които са разположени къщите от този тип

М5, М9, М11

РЗП

323 м2

Етажност

2

Спални

3

Лукс, простор и стил – това са водещите принципи в архитектурната концепция на самостоятелните къщи в OKOL Lake Park.

Вътрешните пространства са облени в естествена светлина, а визуалната връзка с външната среда допълнително се подчертава от цялостно остъкляване от под до таван.

Интериорните решения са подчинени на съвременната дефиниция за лукс и са реализирани с отношение към светлината, пространството и детайла. Различните функционални зони са категорично дефинирани, с ясни линии, подходи и организация на пространството. Всички вложени материали, мебели и оборудване са с качество от най-висок премиум клас.

Самостоятелните къщи са със съвременна планировка, разширена функционална програма и изключително богати вътрешни и външни пространства. Светлата височина на всички помещения е 10 фута (3.05 м) и са с преобладаващо южно и източно изложение.

Имоти

Къща B1
Самостоятелни къщи
Тип 1
Самостоятелни къщи
Тип 2
Самостоятелни къщи
Тип 3
Самостоятелни къщи
Тип 4
Самостоятелни къщи
Тип 5
Самостоятелни къщи

ИНФОРМАЦИЯ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е нов мащабен комплекс от типа ‘Residential & Golf Community’ и ще включва голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът е разположен в района на язовир Искър, само на 30 км от София. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

На втора фаза от развитието на проекта ще бъдат изградени още училище, магазини, офисна зона и допълнителни пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания „Маркан“ ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в този бранш.

Проектът OKOL Lake Park се развива от 10 години, като към момента вложените средства са в размер на 6 млн. лева. С този проект инвеститорът насочва вниманието ни към разбирането за лично време, качеството на живот, близостта до природата и усещането за дом като на ваканция.

КОГА ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителните работи по изграждането на OKOL Lake Park започват през 2020 г. Мащабният проект е разделен на няколко фази, като първата от тях включва голф игрище с Клуб Хаус и академия, хотел, линеен парк с тематични зони и лесопарк. При Фаза 1 ще започне и строителството на първите жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, брандирани жилища Pullman Living, студиа и лофтове.

През същата година ще започне и изграждането на цялостната инфраструктура, която ще обслужва сградите и съоръженията от Фаза 1 – улична мрежа, водо- и електроснабдяване, пречиствателна станция.

При Фаза 2 от развитието на проекта ще бъдат изградени училище, магазини, офисна зона и пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КАКВИ ИМОТИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ В OKOL LAKE PARK?

Жилищните зони в OKOL Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на комплекса и се предвижда да функционира целогодишно. Всички жилища в комплекса ще бъдат потопени в зеленина и ще са ориентирани към красивите панорами към голф игрището, язовир Искър, Рила или околните планини. Планирани са ваканционни и семейни имоти, като тяхното строителство ще започне още в първа фаза от развитието на проекта.

Ваканционните жилища са в три категории – студиа, лофтове на две нива и брандирани къщи, които ще функционират под управлението на хотела. Брандираните къщи са нов модерен тип ваканционни имоти с висока възвръщаемост на инвестицията. В OKOL Lake Park те ще бъдат в категория 5 * и ще са с международната марка Pullman.

Семейните жилища са планирани в няколко разновидности, така че да предложат функционални решения за хора с различни предпочитания и възможности. Предвидени са редови и самостоятелни къщи с различна площ и разпределение, съобразени с изискванията на модерното семейство. За хората с по-специфични предпочитания е предвидена и опцията за закупуване на парцел, с възможност за проектиране на къща по индивидуално задание.

В комплекса ще бъдат изградени още училище, магазини, офисна зона и допълнителни пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕН OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е разположен в района на язовир Искър, върху масив с обща площ около 3 000 дка в землището на Горни Окол, община Самоков. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, само на 30 км от София, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

OKOL Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода, от красотата на българската природа и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата.

КОИ КОМПАНИИ УЧАСТВАТ В ПРОЕКТА?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева.

Проектът се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор AccorHotels е избран да управлява новия петзвезден хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design. Цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

КОГА ЩЕ ЗАВЪРШИ СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителството на сградите и съоръженията от първа фаза на проекта ще продължи за период от две години и съответно ще завърши през 2022 г. През същата година ще бъдат въведени в експлоатация голф игрището, петзвездния хотел, парковите зони и първите жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, брандирани жилища, студиа и лофтове.

През 2022 г. ще бъде откриването на международното голф игрище, проектирано от European Golf Design. Разположено на 1 000 метра надморска височина, върху площ от 650 дка, голф игрището на OKOL Lake Park ще представлява уникално по рода си спортно съоръжение, което ще се отличава с изключителни гледки към яз. Искър, Рила и ски пистите на Боровец.

Със своята дължина от 7 000 ярда, пар 72, и прилежащ Club House, голф игрището на OKOL Lake Park има амбицията да се превърне в средище както на професионални играчи, така и на любители.

Един от ключовите елементи в рамките на OKOL Lake Park ще бъде петзвездния Pullman Okol Golf Resort & Spa, който ще бъде управляван от Accor – световен лидер в хотелиерската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа.

Pullman е един от премиум брандовете на Accor и хотелите с тази марка са място за глобалния номад, следващ своя ритъм и стил. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага със 149 ключа и 40 брандирани къщи Pullman Living. Благодарение на иновативната фитнес концепция на хотела, луксозния СПА център и изключителни ресторанти, гостите ще могат да се отдадат на активна почивка с обслужване на световно ниво.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАТ ГОЛФ ИГРИЩЕТО И ХОТЕЛЪТ?

Разположено на 1 000 метра надморска височина, върху площ от 650 дка, голф игрището на OKOL Lake Park ще представлява уникално по рода си спортно съоръжение, което ще се отличава с изключителни гледки към яз. Искър, Рила и ски пистите на Боровец.

Със своята дължина от 7 000 ярда, пар 72, и прилежащ Club House, голф игрището на OKOL Lake Park има амбицията да се превърне в средище както на професионални играчи, така и на любители.

Всеки желаещ да подобри играта си или да се докосне за първи път до магията на голфа, ще може да се възползва от груповите занимания и индивидуалните уроци в Голф академията на OKOL Lake Park.

Един от ключовите елементи в рамките на OKOL Lake Park ще бъде петзвездния Pullman Okol Golf Resort & Spa, който ще бъде управляван от Accor – световен лидер в хотелиерската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа.

Pullman е един от премиум брандовете на Accor и хотелите с тази марка са място за глобалния номад, следващ своя ритъм и стил. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага със 149 ключа и 40 брандирани къщи Pullman Living. Благодарение на иновативната фитнес концепция на хотела, луксозния СПА център и изключителни ресторанти, гостите ще могат да се отдадат на активна почивка с обслужване на световно ниво.