КЪЩИ ПО ИНДИВИДУАЛЕН ПРОЕКТ

на голф игрището

В зона „Север“ на OKOL Lake Park, на премиум локация на голф игрището с изключителни панорами към Рила, се предлага възможност за закупуване на парцел (реално обособена част от УПИ), проектиране и строителство на къща по индивидуален проект.

Позиционирането и подходите към къщите са спрямо най-добрите панорами и изложения. Къщите са разположени шахматно, като всички къщи от страна на голф игрището са на един етаж, а тези от страната на пътя са на два етажа.

Всички парцели са с уредена пътна инфраструктура, електрозахранване, водоснабдяване и канализация.

Реално обособените дворни места в парцелите не се предлагат за самостоятелно закупуване и са обвързани с възлагане на проектиране и строителство.

Всяка къща се проектира ексклузивно от водещите архитекти и интериорни дизайнери на OKOL Lake Park според индивидуалното задание на всеки клиент.

Къщите са в модерен минималистичен стил, с плоски покриви и светла височина на помещенията 3.05 м., както и 10 години пълна гаранция на всички строително-монтажни работи, обзавеждане и оборудване.

Крайната цена за къщата се определя въз основа на техническия инвестиционен проект, зависи от избраните проектни решения и е индивидуална за всяка къща.

Къщите са с напълно завършен екстериорен и ландшафтен проект на двора с поливна система.

Имотите не се предлагат, завършени по БДС. Минималната степен на завършеност на интериора е:

  • „Премиум Стандарт“ – включени настилки и облицовки по подове, стени и таван, монтирани интериорни врати, закачена корпусна мебел, оборудвани бани и санитарни помещения, оборудвани кухни с електроуреди, осветителни тела във всички помещения. Индикативна цена- 1 600 евро/кв.м. с ДДС.

Опционално:

  • „Премиум Плюс“ – добавя подвижно обзавеждане (подвижна мебел, подвижни електроуреди и осветителни тела).

Опционално по ценова листа могат да бъдат включени допълнителни помещения и удобства(и не само):

  • Басейн; Джакузи
  • Перголи, навеси и остъклявания
  • Сенници, щори, комарници
  • Ексклузивен клас финишни материали, дограма Reynaers
  • Допълнителни екелктроуреди

Всички парцели са с уредена пътна инфраструктура, електрозахранване, водоснабдяване и канализация. Големината на реално обособения имот е от 650 до 1100 кв.м и се продават на цена от 100 евро/кв.м. с ДДС.

Самостоятелна къща по индивидуален проект на голф игрището

/Мострена къщата, проектирана с илюстративна цел/

1
ЕТАЖНОСТ
2
СПАЛНИ
143,34 m2
РЗП
76,27 m2
ТЕРАСА
743 m2
ИМОТ
20,31 m2
ПОКРИТО ПАРКОМЯСТО
МАЗЕ
РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРСПОРТ
€ ≈300 000
ЦЕНА с ДДС ПРЕМИУМ СТАНДАРТ

Самостоятелна къща по индивидуален проект на голф игрището

/Мострена къщата, проектирана с илюстративна цел/

1
ЕТАЖНОСТ
4
СПАЛНИ
295,81 m2
РЗП
89,51 m2
ТЕРАСА
984 m2
ИМОТ
39,97 m2
ГАРАЖ, ВКЛ. В РЗП
10,47 m2
МАЗЕ, ВКЛ. В РЗП
РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРСПОРТ
€ ≈570 000
ЦЕНА с ДДС ПРЕМИУМ СТАНДАРТ

Самостоятелна къща по индивидуален проект на голф игрището

/Мострена къщата в стил Арт Деко, проектирана с илюстративна цел/

2
ЕТАЖНОСТ
3
СПАЛНИ
390,72 m2
РЗП
103 m2
ТЕРАСА
961 m2
ИМОТ
41 m2
ГАРАЖ, ВКЛ. В РЗП
26 m2
МАЗЕ, ВКЛ. В РЗП
РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРСПОРТ
€ ≈890 000
ЦЕНА с ДДС ПРЕМИУМ СТАНДАРТ

РАЗПЛАЩАТЕЛЕН ПЛАН

при закупуване на парцел, проектиране и строителство на къща по индивидуален проект

СУМА

ПЛАЩАНЕ

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Избор на парцел

ДОКУМЕНТИ

СУМА

6000 EUR

ПЛАЩАНЕ

Резервационна такса

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Резервация на парцел

ДОКУМЕНТИ

Споразумение за резервационна такса

СУМА

ПЛАЩАНЕ

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Задание за проектиране

ДОКУМЕНТИ

Въпросник за определяне на проектно задание

СУМА

ПЛАЩАНЕ

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Обемно-пространствено решение (ОПР), разпределения и аранжировки в част Интериор

ДОКУМЕНТИ

ОПР, разпределение и аранжировки в част Интериор
Базова оферта

СУМА

20 € /кв.м РЗП къща

ПЛАЩАНЕ

Такса за проектиране

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Одобрено ОПР и разпределения

ДОКУМЕНТИ

Протокол

СУМА

ПЛАЩАНЕ

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Проектиране в техническа фаза

ДОКУМЕНТИ

Технически проект; Интериорен проект; Финален бюджет; Визуализации

СУМА

ПЛАЩАНЕ

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Одобрени проекти

ДОКУМЕНТИ

Предварителен договор

СУМА

20 %

ПЛАЩАНЕ

Авансово плащане (сумата по депозита и таксата за проектиране се приспадат)

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Начало на строителните работи – най-рано 06.2021

ДОКУМЕНТИ

Акт образец 2

СУМА

50 %

ПЛАЩАНЕ

Междинно плащане

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Завършване на груб строеж

ДОКУМЕНТИ

Протокол по чл. 181, ал. 3 ЗУТ

СУМА

30 %

ПЛАЩАНЕ

Окончателно плащане

ЕТАП НА СТРОИТЕЛСТВО

Въвеждане на обекта в експлоатация

ДОКУМЕНТИ

Акт за въвеждане в експлоатация; Нотариален акт

ИНФОРМАЦИЯ

често задавани въпроси

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е нов мащабен комплекс от типа ‘Residential & Golf Community’, който включва голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът е разположен в района на язовир Искър, само на 30 км от София и се простира на 3000 дка площ. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

OKOL Lake Park ще предлага всички елементи, необходими за целогодишно и ваканционно обитаване. В центъра на комплекса ще бъдат изградени училище, магазини, ресторанти, офис зона и допълнителни пространства за спорт и релакс.

Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания „Маркан“ ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в този бранш.

Проектът OKOL Lake Park се развива от 10 години, като към момента вложените средства са в размер на 15 млн. лева. С този проект инвеститорът насочва вниманието ни към разбирането за лично време, качеството на живот, близостта до природата и усещането за дом като на ваканция.

КОГА ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителните работи по изграждането на OKOL Lake Park започнаха през август 2020 г. Мащабният проект е разделен на няколко фази, като първата от тях включва голф игрище с Клуб Хаус и академия, хотел, линеен парк с тематични зони и лесопарк. При Фаза 1 започна и строителството на първите жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, студиа и лофтове.

През същата година започна и изграждането на цялостната инфраструктура, която ще обслужва сградите и съоръженията от Фаза 1 – улична мрежа, електроснабдяване, водоснабдяване и канализация и пречиствателни станции.

При Фаза 2 от развитието на проекта, която стартира непосредствено след приключване на Фаза 1, ще бъдат изградени училище, магазини, офисна зона и пространства за спорт, релакс и забавления. Поетапно ще се развиват и клъстърите с къщи по индивидуален проект.

КАКВИ ИМОТИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ В OKOL LAKE PARK?

Жилищните зони в OKOL Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на комплекса и се предвижда да функционира целогодишно. Всички жилища в комплекса ще бъдат потопени в зеленина и ще са ориентирани към красивите панорами към голф игрището, язовир Искър, Рила или околните планини. Планирани са ваканционни и семейни имоти, като тяхното строителство ще започне още в първа фаза от развитието на проекта.

Имотите, които могат да бъдат закупени са няколко типа:

В комплекса ще бъдат изградени още училище, магазини, офисна зона и допълнителни пространства за спорт, релакс и забавления. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕН OKOL LAKE PARK?

OKOL Lake Park е разположен в района на язовир Искър, върху масив с обща площ около 3 000 дка в землището на Горни Окол, община Самоков. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, само на 30 км от София, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

OKOL Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода, от красотата на българската природа и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата.

КОИ КОМПАНИИ УЧАСТВАТ В ПРОЕКТА?

Основен инвеститор в проекта е българската компания „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева.

Проектът се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор Accor е избран да управлява новия петзвезден хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman.Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании European Golf Design (EGD) и International Management Group (IMG). Цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

КОГА ЩЕ ЗАВЪРШИ СТРОИТЕЛСТВОТО?

Строителството на сградите и съоръженията от първа фаза на проекта ще продължи за период от две години и съответно ще завърши през втората половина на 2022 г. През същата година ще бъдат въведени в експлоатация голф игрището, петзвездния хотел, парковите зони и първите реализирни жилищни сгради – редови и самостоятелни къщи, студиа и лофтове.

Втора фаза стартира веднага след приключване на първа и през 2023 г. ще започне развитието на центъра, фермата и спорно-приключенския център.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАТ ГОЛФ ИГРИЩЕТО И ХОТЕЛЪТ?

Разположено на 1 000 метра надморска височина, върху площ от 650 дка, голф игрището на OKOL Lake Park ще представлява уникално по рода си спортно съоръжение, което ще се отличава с изключителни гледки към яз. Искър, Рила и ски пистите на Боровец.

Със своята дължина от 7 000 ярда, пар 72, и прилежащ Club House, голф игрището на OKOL Lake Park има амбицията да се превърне в средище както на професионални играчи, така и на любители.

Всеки желаещ да подобри играта си или да се докосне за първи път до магията на голфа, ще може да се възползва от груповите занимания и индивидуалните уроци в Голф академията на OKOL Lake Park.

Един от ключовите елементи в рамките на OKOL Lake Park ще бъде петзвездния Pullman Okol Golf Resort & Spa, който ще бъде управляван от Accor – световен лидер в хотелиерската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа.

Pullman е един от премиум брандовете на Accor и хотелите с тази марка са място за глобалния номад, следващ своя ритъм и стил. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага със 149 ключа и 40 брандирани къщи Pullman. Благодарение на иновативната фитнес концепция на хотела, луксозния СПА център и изключителни ресторанти, гостите ще могат да се отдадат на активна почивка с обслужване на световно ниво.