Архитектурна концепция

OKOL Lake Park е проектиран в дух на отвореност и с перспективи към бъдещето. Архитектурната концепция е вдъхновена от усещането за свобода, летеж, свързаност, равнопоставеност и достъпност.

Архитектурата е минималистична и се характеризира с чистота на детайла, изобилие от естествена светлина, усещане за свобода и простор. Концепцията предполага изключителна гъвкавост, която дава възможност на всеки да открие своя собствен стил, вкус и представа за дом.

Архитектурните решения са съобразени с характеристиките на разнообразния релеф и всяка къща в OKOL Lake Park e уникална. Сградите и вътрешните пространства са ориентирани максимално към най-красивата панорама и най-добрите изложения.

Интериорните решения във всеки дом са съобразени с цялостната архитектурна концепция на OKOL Lake Park и налагат съвременна стилистика с подчертан стремеж към лекота и светлина в пространството, минималистична естетика и прецизност във всеки детайл.

Строителна концепция

Технологията и организацията на строителството на OKOL Lake Park са съобразени с най-съвременните материали и методологии без мокри процеси. Съответно с това не се използват процесите, характерни  при стандартното строителство  – зидане на тухли, полагане на мазилки и шпакловки, бояджийски работи и други. Строителната концепция на OKOL Lake Park е разработена с цел да осигури по-високо качество на крайния строителен продукт, по-дълготрайна експлоатация, по-лесна поддръжка или ремонт.

Заложените в строителството на OKOL Lake Park принципи, решения и материали са:

01

Конструкциястоманобетонова носеща конструкция в съответствие с Европейски норми за строително проектиране (Еврокод), като най – използваните класове бетон са С 25/30 и С 30/37. Автор на проектите е водещата проектантска компания Структо.

02

Светла височина на помещенията от 10 фута (3.05 м)

03

Стени – преградни – сертифицирани системи за сухо строителство на Knauf, съобразени с топло- и шумоизолационните изисквания
Стени – фасадни – сертифицираната система за фасадни стени на Knauf – Aquapanel, която в себе си съдържа необходимата топлоизолация, шумоизолация и хидроизолация

04

Дограматроен стъклопакет с алуминиев профил на Rеynаers, съобразени с локацията на проекта, топлотехническите характеристики и специално направения фасаден инженеринг.  Заложени са различни системи: плъзгания с повдигане, хоризонтално и вертикално отваряне и окачени фасади. Основен принцип при проектирането е прозорците да покриват цялата светла височина на помещенията и да няма разлика в нивата „вън/вътре“

05

Фасадивентилируеми фасади с топлоизолация и финишни материали, съобразно фасадния инженеринг
– Система и финиши – окачена фасада с алуминиева носеща конструкция и фасадни финиши с HPL, широкоформатни гранитогреси на Laminam, Refin, различни видове композитни материали, Corian
Топлоизолация – в съответствие с топлотехническите изчисления – минимум 12 см

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

06

Покривиплоски покриви, като според локацията и архитектурните решения могат да бъдат и озеленени
– Система – плоски – обърнати и озеленени
Топлоизолация – съглано топлоенергийните изчисления минимум 25 см

07

Озеленяване и вертикална планировка – проектирана съгласно най-високи стандарти със специален дендрологичен проект за паркоустрояване, с подробен дендрологичен състав и посадъчен проект. Максимално използване на „XERISCAPING“ – принцип в озеленяването, при който се използват основно местни растения и такива, които не изискват интензивно поливане. Освен художествено – естетическа функция озеленяването изпълнява прахозащитна функция и подобрява микроклимата на обекта.
– Настилки – финиш от вибропресован паваж

08

Енергоизточник – Основен и единствен енергоизточник е електроенергията

09

Инфраструктура – изцяло нова и максимално съобразена с терена с цел минимална промяна на съществуващата среда
Пътища с обща дължина от над 21 км. Габаритите на пътните платна варират между 3 м и 4 м. Проектирани са тротоарни платна, алеи за колоездачи и озеленяване по всяка улица. Следва се принципът да няма разлика в нивата на тротоари и пътни платна. Скоростта на движение ще бъде ограничавана до 20 км. в час.
Водоснабдяване с два вида вода – за питейно битови нужди със захранване от Рилски водопровод и за напоителни нужди с водохващане от река Искър. Ще бъде изграден и резервоар за питейни и противопожарни нужди с капацитет 1650 м3
– Разделна канализация –  битова с 5 бр. пречиствателни съоръжения с най-висока степен на пречистване и дъждовна, която в голямата си част е открита следвайки принципа, че водата е богатство
Електромрежа – електрозахранването е осигурено чрез система от трафопостове

Довършителни Работи

10

Инсталации
Електро инсталация – съобразени с изискванията на съвременното законодателство, с предварително заложени връзки, за да могат лесно да се трансформират в Smart home, без да се налага допълнително окабеляване.  Апаратурата и механизмите са от водещите производители като Legrand, Schneider, ABB.  Всички обекти са със слаботокови инсталации за интернет и телевизия, видеодомофония от висок клас с възможност за отделечен контрол върху достъпа до имота през Wi-Fi връзка и мобилно приложение. Осветителните тела са на утвърдени производители, като Flos, Vibia, Delta Light, Moooi, Foscarini, Studio Italia Design, Arelux, Redo и др.
ОВиК – отоплението и охлаждането е оразмерено спрямо спецификите на помещенията:
Термопомпи, разположени в технически помещения и подово отопление в допълнение с подови и таванни конвектори
Мултисплит система с едно общо външно тяло и няколко вътрешни тела, свързани помежду си с комуникационен кабел и медни тръби. Външните тела са ситуирани на покрива на сградата. Вътрешните тела са тип канално тяло, скрито в тавана

11

Настилкисистема „сух под“, даваща допълнителна шумо и толоизолация на плочите. Финишните материали са подбрани спрямо функцията на всяко помещение, като са заложени паркети на Haro широкоформатни гранитогреси на Laminam, Refin, Ceramica Sant Agostino, Atlas Concorde и др.

12

Стени – финишните материали са подбрани спрямо функцията на всяко помещение, като са заложени МДФ плоскости, ПДЧ плоскости широкоформатни гранитогреси на Laminam, Refin, Ceramica Sant Agostino, Atlas Concorde и др.

13

Тавани – финишните материали са подбрани спрямо функцията на всяко помещение, като са заложени растерни тавани, окачени тавани с МДФ плоскости, ПДЧ плоскости, „опънати“ тавани и широкоформатни гранитогреси на Laminam, Refin, и др.

14

Интериорни врати – избрани са различни видове врати – тапетни, стъклени, спрямо спецификата, функцията и шумоизолацията на помещенията

15

Електро уреди – цялостно оборудване на кухни и перални помещения с Miele

16

Подвижно обзавеждане
– Корпусна мебел
Произведена по поръчка с материали и механизми от най-висок клас. Корпуси – ПДЧ (Egger, Kronospan), MDF; Чела – фурнирован MDF, лакиран MDF, декоративно стъкло и др. Механизми – Häfele, Blum, Hettich
– Подвижна мебел –
Утвърдени световни премиум брандове като Flexform, Poliform, Moooi, Baxter, Eichholtz, Sancal, Natuzzi, Midj, Opera Contemporary и др. Високо качество и износоустойчивост на текстил и кожа
– Санитария и обзавеждане на бани –
Санитарна керамика от премиум клас на Roca, Falper и Antonio Lupi. Смесители и оборудване от Roca, Gessi, Grohe и др.

Степен на завършеност

Всички имоти в OKOL Lake Park се предлагат в пълна степен на завършеност по отношение на екстериорна среда и довършителни работи.

Екстериорната среда и вертикалната планировка на всички сгради са напълно завършени и включват:

 • Озеленяване и напоителна система
 • Настилки по алеи, пътища и тротоари, вертикална и хоризонтална пътна маркировка
 • Улично осветление и площадкова инфраструктура

Всички сгради са напълно завършени по отношение на:

 • Основна носеща конструкция
 • Архитектура – фасадни и преградни стени, топлоизолация, хидроизолация, монтирани входни врати, общи части в сградите
 • Фасади
 • Инсталации – Отоплителна вентилационна и климатична инсталация, електрическа инсталация, „Смарт“ окабеляване, водопроводна и канализационна инсталация

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

По отношение на интериорните решения всички жилища се предлагат напълно завършени в два варианта – „Премиум Стандарт“ и „Премиум Плюс“.

При вариант „Премиум Стандарт“ жилищата са изпълнени „до ключ“ без подвижно обзавеждане. Предлагат се напълно завършени по отношение на следните параметри:

 • Настилки и финишни материали от паркет и широкоформатни гранитогреси във всички помещения
 • Стенни облицовки от МДФ плоскости, ПДЧ плоскости широкоформатни гранитогреси във всички помещения
 • Растерни тавани, окачени тавани с МДФ плоскости, ПДЧ плоскости, „опънати“ тавани и широкоформатни гранитогреси по тавани във всички помещения
 • Монтирани интериорни врати
 • Оборудвани бани и санитарни помещения
 • Оборудвани кухни – корпусна мебел с електроуреди за вграждане Miele
 • Осветителни тела във всички помещения

Степен на завършеност „Премиум Плюс“ надгражда „Премиум Стандарт“ като включва  и подвижно обзавеждане. Жилищата се продават напълно обзаведени съобразно разработените конкретни интериорни проекти и включват:

 • Подвижни мебели в кухни, трапезарии, дневни и спалня
 • Аксесоари – огледала, килими и др.
 • Монтирани щори, пердета и завеси
 • Детските стаи във всички имоти са без подвижна мебелировка

Жилищата могат да бъдат обзаведени съобразно предварително разработените интериорни проекти или по индивидуално задание според специфичните изисквания на конкретния клиент.

За детайлна информация моля вижте техническите паспорти на всеки тип имот.

ГЕНЕРАЛЕН ГРАФИК

Развитието на OKOL Lake Park е планирано поетапно и изграждането на комплекса ще се осъществява в няколко фази. Строителството на Фаза 1 е с планирана продължителност от две години. Концепцията за развитието на комплекса във времето е разчетена много прецизно и още на първа фаза проектът ще има усещане за завършеност.

Изграждането на Фаза 1 е с осигурено финансиране и стартира през август 2020 г. Фаза 1 ще приключи през втората половина на 2022 г., когато ще бъдат въведени в експлоатация следните проектови елементи:

Международно голф игрище с клуб хаус, голф академия и сграда за поддръжка

Петзвезден хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa и брандирани къщи Pullman

Студиа и Лофтове

Редови къщи

Самостоятелни къщи по индивидуален проект на голф игрището

Самостоятелни къщи по индивидуален проект с гледка към езерото

Самостоятелни къщи тип B

Линеен парк и лесопарк

Пътна инфраструктура – довеждащи пътища и околовръстен път

Електро инфраструктура – трансформатори и електропреносна мрежа, оптична интернет свързаност

ВиК инфраструктура – напорен резервоар, водопроводна мрежа, тръбна мрежа за напоителни нужди, пречиствателни станции за отпадни води, канализационна мрежа, дъждовна канализация